کارشناسان مختلف محیط زیست، تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی را روی موجودات گیاهی و جانوری بررسی و نسبت به آن هشدار میدهند. در چنین شرایطی، در کشور ما نیز مطالعاتی پراکنده در رابطه با اثرات تغییر اقلیم بر سلامت صورت گرفته است.
زیست آنلاین : علاوه بر تحریم های سیساسی و اقتصادی، تغییرات آب و هوایی ، خشکسالی ، فرسایش و نشست زمین ،آتش سوزی ها و ... سبب شده اند که بحران ایران تشدید شود.
سازمان جهانی هواشناسی (WMO) روز یکشنبه گزارشی را درباره وضعیت اقلیمی کره زمین از سال 2015 تا 2019 منتشر کرد تا دبیر کل سازمان ملل را در آستانه «نشست سران درباره اقدام اقلیمی» در جریان تغییرات آب و هوایی جهان قرار دهد.
قطر، لبنان، ایران، اردن، لیبی، کویت، عربستان سعودی، اریتره، امارت، سن مارینو، بحرین، هند، پاکستان، ترکمنستان، عمان و بوتسوانا، از جمله کشورهایی هستند که در زمره کشورهای با بحران شدید بیآبی قرار دارند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران گفت: آب کارون بزرگ ۱۹ میلیارد مترمکعب بوده که در ۲۰ ساله اخیر به متوسط ۱۴ میلیارد مترمکعب رسیده است، این نشان می دهد که بیش از پنج میلیارد مترمکعب از آن کم شده و مسئولان باید پاسخ دهند این آب کجا رفته است؟
بر اساس پیش بینیهای سازمان ملل، تا سال ۲۰۳۰ خشکسالی و بیابان زایی به میزان قابل توجهی در آسیای جنوب غربی افزایش خواهد یافت. این پیش بینی به ویژه برای ایران که روی کمربند خشک اقلیمی جهان قرار دارد و میزان بارندگی سالانه آن حدود یک سوم میانگین بارندگی در دنیاست، بسیار نگران کننده است. برای مدیریت این بلایا باید از فناوری های روز دنیا استفاده کرد....
برخورداری از آب باکیفیت در هر دو حوزه مصارف انسانی و کشاورزی، امری حائز اهمیت است که بایستی بهطور دائم مورد مراقبت قرار گیرد. یافتههای یک پژوهش داخلی در این خصوص نشان میدهد که آب رودخانه کارون بهعنوان یکی از مهمترین منابع آبی کشور، طی سالهای اخیر بهواسطه بروز خشکسالیها، شورتر شده است.
کارشناس اداره مهندسی خدمات سنجش از دور با اشاره به بحرانهای موجود همچون کمآبی، جنگلزدایی، گرد و غبار و فرو نشست زمین، با استناد به آمارهای موسسه منابع آب جهانی اعلام کرد که ایران با مصرف بیش از ۸۰ درصد از منابع اب تجدیدپذیر خود با تنش آبی مواجه است.
برداشتهای بیرویه آن هم از چاههای غیرمجاز در دهههای اخیر حیات منابع آب زیرزمینی را نشانه رفته که یکی از علتهای بروز پدیده فرونشست زمین و به خطرافتادن حیات دشتهای استان سمنان به شمار می رود.
گویا قرار است رویای علاقهمندان محیط زیست به همین زودی نقش برآب شود چراکه طبق اظهار استاندار گلستان با ادامه روند کنونی و خشک شدن آرام آرام سطح آب موجود، خلیج گرگان تا چهار سال آینده خشک خواهد شد.
تالاب جازموریان یکی از تالاب های فصلی و مهم اکولوژیکی کشور است. حوزه آبریز جازموریان با مساحتی بالغ بر ۶۹ هزار کیلومتر مربع و در ارتفاع ۳۰۰ متری از سطح دریا به عنوان یکی از تالاب های فصلی مشترک بین سیستان و بلوچستان و کرمان واقع شده است.
طبق آمار و اطلاعات وزارت نیرو، سطح آب زیرزمینی در اغلب دشتهای کشور افت شدیدی کرده است و تاکنون بیش از ۴۰۰ محدوده از ۶۰۹ محدوده مطالعاتی کشور در شرایط ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار گرفتهاند. تصور بسیاری هنوز این است که بارندگیهای گسترده و سیل فروردین امسال، عطش ۱۰ ساله زمین را فرونشانده اما به اعتقاد مدیران آبی، اگر به بارشهای ترسالی دلخوش باشیم، ...
استاد دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، فرونشستها را از مخاطرات جدی در ۲۰ سال گذشته برشمرد و افزود: مسأله فرونشست با فروچاله متفاوت است، فرونشستها با روندی آرام و در ابعادی وسیعتر رخ میدهند.
پدیده فرونشست موضوع تازهای نیست و در دنیا این پدیده را سالها پیش شناختهاند و برایش راهکارهای عملیاتی ارائه و اقدام کردهاند. کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس و مدیران سازمان نقشهبرداری کشور به بررسی وضعیت فرونشست در کشور پرداخت و مقرر کرد تا کارگروهی متشکل از نمایندگان این سازمان، شورای عالی شهرسازی و معماری، ستاد مدیریت بحران، طرح ...
بر اساس بررسی صورت گرفته ۵۹ شهر کشور امسال از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز (یعنی کمبود بیشتر از ۲۰ درصد) قرار دارند و در پیک مصرف روزانه احتمال کمبود آب در آنها وجود دارد. بنابراین می توان با بهره گیری از آب خاکستری، تا حدودی بحران آب را حل نمود. به همه فاضلاب تولید شده در خانه شامل فاضلاب تولیدی آشپزخانه، حمام و ماشین لباسشویی (به جز فاضلاب توالت) را ...